My favorite band

I just discovered my favorite band : http://orangeiguanas.com/

Tuesday, December 13, 2011

Εξωγήινη απειλή σωτηρίας των λαών

 


Μέσα στην παράνοια που ζω πρόσφατα άρχισα να συνθέτω ένα συλλογισμό μέσα μου, προσπαθώντας να σκεφτώ κάτι που θα έκανε το κόσμο ενωμένο και θα έλυνε τα προβλήματα που δημιουργεί η διαφορετικότητα των λαών και οι τεχνητές ομάδες ανθρώπων όπως οι θρησκευόμενοι.

Υπέθεσα λοιπόν ότι ξαφνικά εμφανίζεται μια τεράστια εξωγήινη απειλή, ας πούμε ένας στόλος από αστρόπλοια του θανάτου, και επιδιώκει την άμεση εξόντωση της ανθρωπότητας. Δε κάνει διακρίσεις και δεν διαπραγματεύεται. Δε την ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός απ'το να γίνουμε μια αναλαμπή στην ιστορία του σύμπαντος.

Τι θα γινόταν τότε; Ξαφνικά όλοι, μα όλοι, οι λαοί και οι -διεφθαρμένες απ'τις "χαρές" που προσφέρει η εκμετάλλευση του συνανθρώπου- εξουσίες θα είχαν ένα μοναδικό κοινό σκοπό: Την επιβίωση και αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος. Ακόμα και οι μεγάλες δυνάμεις θα βοηθούσαν και θα συν έπρατταν με τις μικρές μη γνωρίζοντας τίποτα για την απειλή αλλά ξέροντας ότι δεν αλλάζει γνώμη και  στόχους.

Οι θρησκείες θα συμφωνούσαν σε κοινές παραδοχές μιας και όλοι οι πιστοί παντού θα πλήττονταν και όλες οι οικονομίες δεν θα είχαν ούτε χρέη ούτε προβλήματα πληθωρισμών και whatever. Είναι άσκοπα όλα αυτά αν πας για εξαφάνιση.

Αυτό που με προβλημάτισε κυρίως δεν είναι το γιατί κάθισα και σκέφτηκα κάτι τέτοιο, αλλά το γιατί κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αναγκαίο για να ενοποιηθεί ο κόσμος και να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ένα ζώο, το ίδιο είδος και ίσοι ο ένας με τον άλλον. Είτε σε μένα ρίξει μια λεϊζεριά ο εξωγήινος είτε στον Πούτιν ο ίδιος σωρός θα γίνουμε. Άμορφος και καμένος.

Αργότερα μάλιστα παρατήρησα ότι δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε αυτό αλλά έχει ήδη υπάρξει επιστήμονας που το έθεσε ως λύση του οικονομικού προβλήματος του πλανήτη.  Συγκεκριμένα:


Και λογικά το έχουν σκεφτεί και πει και αρκετοί άλλοι. Αλλά αυτό είναι και το μεγαλύτερο θέμα. Έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε, ΣΟΒΑΡΑ, ότι μόνη λύση για να σωθούμε είναι μια εξωτερική παρέμβαση/απειλή. Παραδόξως επιστρέφουμε,όχι πως είχαμε ποτέ φύγει τελείως δυστυχώς, στο άγνωστο και "ανώτερο" για να μας σώσει. Έστω και επιθετικά. 

Τελικά μάλλον οι θρησκείες πράγματι καλύπτουν μια σοβαρή ανάγκη της ανθρωπότητας. Να βρει το σωτήρα της εκεί που ευθυνόφοβα δεν μπορεί να βρει λύση. Γιατί οι εξωγήινοι δεν μπορούν να είναι φανταστικοί, πρέπει να τους δούμε κιόλας.

No comments:

Post a Comment