My favorite band

I just discovered my favorite band : http://orangeiguanas.com/

Monday, October 31, 2011

O "πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Μιας και πρόσφατα ο εν λόγω κύριος θίχτηκε επειδή τον διώξανε κακήν κακώς από το μεγάλο αυτό εθνικό event, την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πρέπει κι εγώ να ασχοληθώ με την ύπαρξη του.


Τι είναι αυτός ο πρόεδρος τέλος πάντων και γιατί χρειάζεται πρόεδρο η Δημοκρατία;





Πρώτα απ'όλα το εμφανές: Η λέξη πρόεδρος,για μένα έστω, δεν ταιριάζει σε δημοκρατία. Πρόεδρος ομάδας ΟΚ, πρόεδρος συλλόγου αυνανιστών μέσα, πρόεδρος δημοκρατίας χμμμ..

Τι πάει να πει πρόεδρος;

"Πρόεδρος, Ο επικεφαλής μίας ομάδας προσώπων (κόμματος, συλλόγου, συνδέσμου, σωματείου, σχολικής τάξης, ομοσπονδίας κτλ.). Συνήθως είναι εκλεγμένο πρόσωπο αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις διορίζεται από ανώτερη αρχή. Στην Ελλάδα οι πρόεδροι των ΔΕΚΟ ορίζονται πάντοτε από την εκάστοτε κυβέρνηση."

Ααααα!! Είναι ο επικεφαλής μας! Δηλαδή είμαστε μια ομάδα ανθρώπων (ομάδα, χαχα καλό) που είμαστε μεν κύριοι των εαυτών μας ως δημοκράτες, αλλά έχουμε και έναν επικεφαλής γιατί ντάξει δεν μπορούμε έτσι χύμα.

Και για να δούμε τι μπορεί να κάνει αυτός ο πρόεδρος:


Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος. Ωστόσο, κατά το παρόν Σύνταγμα, οι ουσιαστικές αρμοδιότητες του Προέδρου είναι περιορισμένες σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.
Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας διακρίνονται σε συμβολικές, ρυθμιστικές, νομοθετικές, διοικητικές και δικαστικές, είναι συγκεκριμένες, απαριθμούνται περιοριστικά στο Σύνταγμα.

Είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος!! Ντάξει, μετά μας ενημερώνουν ότι πλέον τον έχουμε λίγο χεσμένο με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο σύνταγμα(σιγά μη γράψω με κεφαλαία κάτι που το αγνοούν όλοι και το θυμούνται μόνο όταν τους συμφέρει) αλλά δεν παύει να είναι αυτός που αν κηρύξουμε πόλεμο πχ θα έχει την τιμή να μας εκπροσωπήσει στην κήρυξη.

Αυτό λοιπόν το άτομο που είναι ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας και επικεφαλής του λαού κλπ κλπ ενοχλήθηκε που τον έδιωξαν απ'την παρέλαση αλλά δεν έχει ενοχληθεί τόσο καιρό που μας έχουν ξεπουλήσει, μας οδηγούν στην εξαθλίωση και μας δέρνουν κι από πάνω! Αυτά μάλλον είναι μέρος της Δημοκρατίας που προεδρεύει..

Ναι αλλά επειδή δεν προεδρεύει σε δημοκρατία δικιά του, αλλά εξ'ορισμού για να βρίσκεται σε δημοκρατία πρέπει να είναι του λαού, ας δει τι γίνεται λίγο στη κωλοχώρα μας και μετά ας μας πεί γιατί όποιος πολιτικός κατεβαίνει για βόλτα πλέον θεωρείται σχεδόν σίγουρο οτι θα φάει ξύλο.
Προσπαθούν ,όλοι τους, να επικεντρώσουν το βλέμμα του κόσμου αλλού, όχι εκεί που πρέπει. Νομίζουν ότι η ζωή συνεχίζεται όπως πριν και ότι με 2-3 παπαρολογίες, εθνικό-μαλακίες και λαικισμούς θα τη βγάλουν καθαρή και όλα θα είναι μια χαρά...

Ε, δεν νομίζω πια. Βασικά, ελπίζω πως όχι, γιατί διατηρώ ακόμα σημαντικές επιφυλάξεις για το αν ένας λαός που έχει δεχτεί πλύση εγκεφάλου επί 50  χρόνια είναι ικανός να ξυπνήσει τόσο απότομα. Τουλάχιστον φαίνεται να προσπαθεί αλλά φοβάμαι μην κοιμόταν με το λάθος πλευρό....






No comments:

Post a Comment